KVERNELAND DG II

Effektiv sådd med en såmaskin med hög kapacitet för hög och exakt utsädesproduktion.

Den bogserade såmaskinen Kverneland DG II kombinerar hög prestanda, säker och snabb transport, enkel justering och korta förberedelsetider i en och samma maskin. Med en arbetsbredd på upp till 12 meter och en behållarkapacitet på 6 000 liter uppfyller den här pneumatiska såmaskinen kraven på största effektivitet och högsta produktion, vilket gör den till en perfekt såmaskin med hög kapacitet. Upp till 140 hektar på en dag!

Den pneumatiska såmaskinen Kverneland DG II utmärker sig genom en tydlig layout som ger föraren en god överblick över hela maskinen. Arbetsrutinerna kan övervakas konstant och bekvämt. Med den höga nivån av inbyggd intelligent teknik erbjuder den kraftfulla DG II maximal användarvänlighet, från uppställning och fyllning till transport och sådd.

Hjärtat i maskinen är dess billar. Den smala profilen på såbillarna med sina något förskjutna stålskivor gör det lätt att tränga in i jorden för en mycket exakt utsädesplacering. Med en kontinuerlig justering av sådjupet med hjälp av Active-on-systemet (upp till 80 kg) och den automatiska förhöjningshanteringen ger DG II med hög kapacitet föraren komfort och säker användning.

För att ge tillräckligt stöd till såbehållaren på 6000 l och den tvådelade såbalkens sålbord har Kverneland utvecklat en robust ramkonstruktion för DG II som fördelar maskinens vikt jämnt mellan bäraraxeln och traktorn.

Stora hjul (800/45 x 26,5) garanterar säker hantering på vägen och lågt tryck på marken. I arbetsläget stöds de oberoende monterade redskapsstängerna av stödhjul som säkerställer noggrann spårning och utsädesdjup för de enskilda skären under sådden. Kraftfulla hydraulcylindrar garanterar en säker omvandling från transportläge till arbetsläge och vice versa!

Fördelar Kverneland DG II:

  • Hög prestanda och stor kapacitet
  • Överlägsen kontroll av sådjupet även vid höga arbetshastigheter genom Active-on-systemet.
  • Stark ramkonstruktion för stabilitet och tillförlitlighet
  • Toppmodern utsädesteknik med ELDOS och CD-skär.
  • Active on-system för att justera såttrycket upp till 80 kg – alltid rätt tryck.
  • Kompakt på vägen i transportläge
  • Lättåtkomligt för inställning och underhåll

KONTAKT

För mer information kontakta någon av våra säljare.